Over eaudette

Welkom in mijn keuken! 

Mijn favoriete plekje. Al moet ik toegeven dat ik ook graag met mijn bakfiets door de straten van Tielt trek. En al net zo graag  laat ik lichaam en geest afdwalen op mijn yogamat. 

Mario, m’n man, en kinderen Lukas en Fien zijn mijn tribe. Wij vormen samen een lekker gek gezin waar chaos heerst, maar waar we tegelijk ook ongelooflijk hard kunnen genieten van samenzijn en rust. Zij kennen mij als mijn bezorgde en betrouwbare zelve. Maar ze weten ook dat ik zo gevoelig ben dat al mijn zintuigen voor zes tellen. Mijn hoofd is meestal een mallemolen die van geen ophouden weet en ik huil bijna even makkelijk als ik lach. Het maakt me tot wie ik ben en dat maakt het ook meteen mooi. Ik ben perfectionistisch en heb geleerd dat er op grenzen verleggen geen leeftijd staat. 

Ik heb een boon voor groenten en breng die tot leven met de juiste specerijen. Ik tover graag met texturen en maak verrassende combinaties. Onbewerkte en plantaardige ingrediënten vormen de basis van mijn keuken. Hier vind je geen gluten, zuivel of geraffineerde suikers. En dat klinkt misschien strikt, maar ik beloof je altijd een kleurrijk gevuld bord en een rijkelijk gevulde buik. Ik overtuig zelfs doorwinterde bourgondiërs, beloofd!

Ik ben gek op de geur van koffie, maar ik drink al jaren vooral water en thee. Het verfrist en zuivert, ik vind het héérlijk. Ook zwemmen vind ik geweldig: ik ga graag kopje onder, letterlijk dan. Want hoop doet leven, maar water ook! De naam eaudette is mij(n zaak) dus op het lijf geschreven. Een flinke kookboekenverslaving achtervolgt me al jaren, mijn koelkast staat altijd op z’n kop (het is sterker dan mezelf) en ik krijg weke knieën van pure chocola. Maar ik weet: alles komt altijd goed, zeker met tijd en granola.

Als rasechte moederkloek wil ik voor jullie koken zoals ik dat dag in dag uit doe voor mijn gezin. Zelf heb ik de verandering die gezonde voeding teweegbrengt ervaren en ik wil niks liever dan anderen daar ook van te laten proeven! Ik hoop in de eerste plaats jullie smaakpapillen te mogen prikkelen en jullie vervolgens te tonen wat het betekent om je van binnenuit beter te beginnen voelen. Elk ingrediënt dat in mijn potten pruttelt bouwt mee aan jouw gezonder leven!

– Evelien